•  ЕВРОПА ИМОТИ    Нашата цел е да пестим вашето време, а комуникация ви с нас да бъде улеснена!  Потърсете консултация с брокер от екипа ни:
Търсене
Ние открихме 0 резултати. Искате ли да се зареди резултатите сега?
Търсене
Ние открихме 0 резултати
Резултатите от търсенето

5 предимства при наемане на обзаведено жилище

Публикувано от diana на март 30, 2020
| 0

Само който не е търсил да наеме жилище, само той може да реши, че това е лесна задача. Твърде често очакванията и претенциите на този, който търси и на този, който предлага, се разминават драстично. Наемът, като правило, е по-висок от бюджета, който предвиждате. Стресът при огледа „скрива“ голяма част от недостатъците, които откривате в квартирата си, едва след като се нанесете. В такава ситуация мнозина наемат първото жилище, което се доближава до изискванията им, и почти не се замислят, дали не е по-добре да потърсят напълно обзаведен апартамент.

Опитът ни като брокери в Агенция за недвижими имоти Европа, ни подсказва поне пет основателни причини да изберете напълно обзаведената квартира. Разбира се, вие може би имате собствено обзавеждане, което разкарвате от адрес на адрес, или пък не искате да живеете, обградени от използвани от друг вещи. Все пак, нека да проследим доводите на здравия разум защо, ако живеете под наем, да предпочетете обзаведено жилище.

Наемът не е по-висок

Крайъгълният камък на отношенията с хазяите – наемът – за обзаведен и необзаведен апартамент е общо взето еднакъв. Дори когато единият е малко по-висок, то не е с толкова, че да накърни чувствително бюджета ви. Това се потвърждава и от ежедневната ни работа с наематели и наемодатели. Да, има и изключения, но те са обикновено при луксозните имоти.

Изборът е по-голям

Особено при по-малките жилища, обзаведените са доста повече от необзаведените. Това реално увеличава вероятността да намерите най-подходящата квартира като локация, квадратура, разположение, изложение и т. н.

Разполагате от първия ден с комфорт и удобства

Ако наемате първата си самостоятелна квартира, най-вероятно нямате собствено обзавеждане. Вместо да прекарате известно време като на бивак и да се чудите как да си сварите едно кафе, обзаведеното жилище ви осигурява комфорт и удобство още от първия ден. Повечето от живеещите сами, но и много от двойките, предпочитат точно този вариант.

Спестявате си ненужни разходи и грижи

Обзавеждането струва пари. Освен това то е зависимо от пространството и разпределението на конкретното жилище. Когато купувате мебели и електроуреди, вие ги избирате съобразно параметрите на апартамента, в който сте. Но за следващия – дори и той да е вече ваша собственост, те могат да се окажат неподходящи като размер, като конфигурация, като възможности.

Да не говорим, че колкото повече е багажът, толкова по-сложно и трудно е преместването. И при всяко местене се появяват драскотини, петна, счупено и/или скъсано, повреди. Обзаведената квартира ви спестява всичко това. И когато влезете в собственото си жилище, ще имате средства за голямото пазаруване.

Някои повреди се поемат от собствениците

Когато живеете под наем в обзаведено жилище, хазяинът ви често поема определен тип поправки (според предварителната уговорка). Това е изгодно за вас, а до голяма степен и за него – като се грижи за собствеността си, той печели вашето благоразположение и си гарантира дългосрочен изряден наемател.

Вероятно, ако се замислите, ще откриете и други предимства на обзаведения апартамент под наем. А ние – от Агенция за недвижими имоти Европа, ще ви помогнем да го намерите.