•  ЕВРОПА ИМОТИ    Нашата цел е да пестим вашето време, а комуникация ви с нас да бъде улеснена!  Потърсете консултация с брокер от екипа ни:
Търсене
Ние открихме 0 резултати. Искате ли да се зареди резултатите сега?
Търсене
Ние открихме 0 резултати
Резултатите от търсенето

Как ЕВРОПА ИМОТИ работи в условия на криза

Публикувано от diana на март 26, 2020
| 0

Пандемията от коронавирус рязко промени ежедневието ни. Стреснати и притеснени, все още не осъзнаваме напълно нито опасностите, нито възможностите, които новата ситуация
носи.

Но независимо от всичко животът продължава и рано или късно ще трябва да продължим напред.

Ние сме екипът на агенция за недвижими имоти “ЕВРОПА“ и
продължаваме да работим в новите условия.

Как се организирахме?

Адаптираме се към новите условия и оставаме на разположение онлайн във всички наши канали.

Продължаваме да подкрепяме усилията ви да продадете или купите имот, да намерите нова квартира или нови квартиранти.

Като се съобразяваме с всички условия и особености на извънредното положение, ние променяме и адаптираме практиките си така, че да ви гарантираме сигурност и безопасност.

Правим всичко необходимо да сведем до минимум вероятността от зараза с коронавирус за нас, за близките ни, за клиентите и партньорите ни. Кризата е възможност да ускорим модернизацията и дигитализирането на бранша.

Източната мъдрост, че всяка криза носи възможности, подсказва начина да излезем по-силни и по-успешни от трудностите и ние полагаме сериозни усилия в тази посока:

  • В “Европа Имоти“ се стараем максимално да използваме дигиталните и комуникационни технологии, които свеждат необходимостта от срещи лице в лице до минимум и позволяват да се избегнат рисковете на физическия контакт.
  • При необходимост от физически оглед и належащи срещи лице в лице нашите брокери използват индивидуални предпазни средства – ръкавици, маски, калцуни и дезинфектанти. Така пазим от заразяване както нас самите, така и клиентите си – купувачи и продавачи, наематели и наемодатели.
  • Стремим се към преимуществено онлайн оформяне на различни документи. Подтикваме всички, с които работим, да използват електронен подпис, за да имат възможност за неприсъствено подписване на различен тип договори – включително посреднически, за депозит, за наем, предварителни договори и др. При това изключително много държим на безусловната сигурност и надеждност на процедурите.
  • Присъединяваме се към исканията държавните и общински администрации да осигурят и разширят онлайн услугите неприсъственото издаване на различен тип документи.
  • От усилията ни в момента ще зависи как ще живеем и работим занапред.


Обръщаме се към колегите си и всички, свързани по един или друг начин с пазара на недвижими имоти, и ги призоваваме да съдействат за по-бързото модернизиране на бранша.

Следването на добрите практики и непрекъснатото усъвършенстване на компетентностите ще позволи да работим максимално адекватно на критичните условия в момента и да бъдем по-резултатни след кризата.

Приветстваме идеята банките да се съобразят с извънредната ситуация и да отложат изплащането на вноските по ипотечните кредити, както и да дадат възможност за допълнителното им разсрочване.

Много важно е в този момент и поведението на инвеститорите, които продават жилища „назелено“.

Ние работим всеки ден с тях. Знаем, че извънредното положение заради коронавируса им се отразява зле, но ги призоваваме за коректно и отговорно поведение към
купувачите.

Недвижимите имоти като начин за съхраняване на стойност
В несигурните времена на коронавирус пандемията станахме свидетели как за часове се сринаха борсовите индекси, загубиха стойност различните традиционни и нетрадиционни
алтернативи за инвестиране като петролът и акциите, криптовалутите.

Дори при златото се наблюдава изненадваща волатилност.
Традиционно у нас недвижимите имоти се доказват като сигурна инвестиционна възможност както в дългосрочен, така и в средносрочен план. Те устояват на различните
социално-икономически трусове и колебания. Не напразно българите предпочитат да влагат парите си в недвижимости.

Вярваме, че така ще е и сега – при неочакваното извънредно
положение, в което светът изпадна поради лавинообразното разпространение на коронавируса.

Във време с много неизвестни е особено важно да не поемате излишни рискове. При необходимост да продадете, купите или наемете имот, потърсете професионален брокер с
добро име
 в бранша.

Подходът да работите с мнозина случайни посредници може да ви
струва не само загуба на време и средства, но и здравето – вашето и на близките ви.

Животът продължава.
В критични дни като тези всеки, които има възможност да работи, трябва да върши своята работа максимално добре, с мисъл за бъдещето. Само взаимните ни усилия ще ни позволят да преминем с минимум поражения през трудното време, в което живеем, и което ни предстои. Призоваваме ви да спазвате мерките за самоизолация и карантина, да се грижите за себе си, за близките си и за всички останали.

Пазете се и бъдете здрави!