•  ЕВРОПА ИМОТИ    Нашата цел е да пестим вашето време, а комуникация ви с нас да бъде улеснена!  Потърсете консултация с брокер от екипа ни:
Търсене
Ние открихме 0 резултати. Искате ли да се зареди резултатите сега?
Търсене
Ние открихме 0 резултати
Резултатите от търсенето

4 ПРИЧИНИ ДА ЗАКУПИШ ИМОТ БЕЗ БРОКЕР

Публикувано от diana на ноември 25, 2019
| 0

Наемайки си добър брокер, това ви носи директни пари в джоба! Възможно ли е това?

Някои хора са на мнение, че наемането на добър брокер е излишен разход при покупката на имот. Дали това е така? Дали истински добрият брокер, брокерът с опит и експертът в продажбите могат да ви спестят пари?

Покупко-продажбата на имот, и особено на жилище е важен момент и може би за повечето от хората е единствената сделка с недвижим имот в живота им. Когато човек си купува жилище започва да си дава сметка, че не е съвсем на ясно как и откъде да тръгне по този дълъг път. Затова е добре да предприемете тази стъпка заедно с хора, които знаят какво правят и знаят как да обезпечат една сделка от нейното начало до нейния край.  Защото един професионален съветник може да направи сделката доста по-изгодна за купувача! Защото добрият брокер подпомага клиентите при водене на преговори, съдейства им за договаряне на справедливата пазарна цена на имотите и най-важното – гарантира за сключване на сделки с имоти без тежести.

  1. Експерт на пазара – ако Вашият брокер е експерт в пазара на недвижими имоти, той би разпознал качественият имот, както и добрата сделка от гледна точка на финансовите условия. Виждайки потенциала за развитие на сделката, ценовите нива на предлагане, интензивността на търсене в района, както и много други фактори, той би могъл да проведе много ефективни преговори със собственика на имота, с цел подсигуряване на най-добри условия за Вас.
  2. Познаването на документите – В средата на миналия век споразуменията са се ограничавали до една страница. Днес съвсем не е така. За правилното изповядване на една сделка са нужни купчинка документи. Много от които трябва да се набавят от специализирани институции, чакане на опашки, досаден контакт с добре познатите ни чиновници. Днес един обичаен договор за покупко-продажба на имот съдържа не по-малко от десетина страници, а една дори и малка грешка в договора може да ви струва скъпо. Един пропуск или неточност може да ви изпрати в съда, една миниатюрна грешка да струва хиляди. Ако изпаднете в неприятна ситуация или изникне потенциална възможност за измама, брокерът е този, който ще ви насочи към най-добрият специалист за решаване на вашия казус.
  3. Емоционална привързаност – най-лошият съветник по време на преговорите е емоцията. Най-добрите брокери на недвижими имоти умеят да преговаря добре. За разлика от традиционните търговци професионалния брокер умее да отстрани емоционалният аспект във всяка сделка. Квалифицирания брокер не се стреми на всяка цена да спечели точно от Вас. Умението да владеят емоциите си е част от длъжностната им характеристика. Добрите агенти не са просто търговци, които да разменят собствеността, т.е. да търгуват по суха оферта. Те са професионалисти, които са обучени да представят всеки уникален случай на клиента. Добрият професионалист знае добрите страни и недостатъците на всеки един имот в списъка си. Той умее да пази интересите на своите клиенти поверителни.
  4. Професионална подготовка – средно в живота си един човек участва в преговори за недвижим имот между 4 и 5 пъти. Всеки брокер на Европа имоти ежедневно взима участие в преговори на различни видове транзакции между продавачи, купувачи, инвеститори и други участници на пазара. Той има зад гърба си подкрепата на експерти:  юристи, нотариуси, архитекти и строителни инженери. И най-важното, той има технически МОДЕЛ за сделка, който защитава 100% Вашите пари и правото Ви на нов собственик на имота. Добрата новина е, че може да си спестите ровенето във форуми с надеждата да намерите съвети и информация как да направите сделката си неуязвима.

За да не пропуснете  някоя червена лампичка, която свети като светофар, не подценявайте  процеса на покупка на имот. Не забравяйте, че като купувач вие сте уязвимата страна.

Доника Тенева