•  ЕВРОПА ИМОТИ    Нашата цел е да пестим вашето време, а комуникация ви с нас да бъде улеснена!  Потърсете консултация с брокер от екипа ни:
Търсене
Ние открихме 0 резултати. Искате ли да се зареди резултатите сега?
Търсене
Ние открихме 0 резултати
Резултатите от търсенето

Как да продадем имота си на най-високата цена?

Публикувано от diana на ноември 16, 2019
| 0

Как да продадем имота си на най-високата цена?

Желанието на всеки собственик на имот, решил да се раздел с него е да го продаде бързо, но и на възможно най-високата цена. Годините натрупан опит ни показват, че в 80% от случаите водещият фактор при продажба на имот е цената, а не начинът на плащане – дали продавачите ще получат парите си от банков кредит или от налични средства – ако получат цената, която очакват.

За да постигнете възможно най-добрата сделка е необходимо да извършите няколко задължителни неща, които ние ще споделим на база нашият дългогодишен професионален опит в покупко-продажбата на жилища.

1. Да си изберете професионалист с опит, който да направи пазарна оценка на имота ви.

 Продажната цена на вашия имот може да бъде определена точно само от човек, който знае как да ви реализира имота на свободния пазар – тези хора се наричат брокери/агенти на недвижими имоти. Без тази стъпка и правейки грешката сами да оцените имота си на база това което се предлага в интернет, всичко по-нататък се обезсмисля по ред причини. В интернет е пълно с обяви за продажба на цени, които никога няма да бъдат реализирани. Най-голямата грешка, която правят продавачите е нереалното проучване на пазара. Ако цената ви е твърде висока имота ще се предлага твърде дълго време и това ще доведе до подценяване на неговите предимства. Никой купувач няма да си губи времето дори да го погледне, тъй като продължителното му предлагане ще го доведе до мисълта, че нещо не е наред с документите или със собствениците щом до сега никой не го е купил. Ако пък цената която е определена е твърде ниска, имотът ще се продаде за много кратък период, но тогава няма да получите максималната цена, за която се борят 98% от продавачите в града.

2. Да представите имота си по най-добрият начин пред потенциалните клиенти.

Всеки имот има своите предимства върху които трябва да се акцентира и да бъдат изтъкнати пред потенциалните купувачи.  Най-често купувачите се запознават с имота за пръв път онлайн. Първото нещо което виждат са снимките и от там идва преценката дали имотът си заслужава да бъде видян и на живо. Ще бъде от полза имотът да бъде подреден и изчистен преди снимките. Препоръчваме снимките да са направени от избрания от вас опитен брокер за да се представи имотът по възможно най-добрият начин пред клиента.

3. Да сте на разположение за огледи

След като сме уточнили пазарната цена и сме представили имотът със своите предимства, идва моментът в който започват да валят исканията за оглед на жилището ви. Добре е да знаете, че много често огледите се провеждат или рано сутрин или късно през деня, но е добре имотът да е на разположение за огледи всеки ден.

4. Умението да комуникирате 

Другият проблем с позвъняванията за огледи е умението ви да комуникирате. Всички сме общували с хора по телефона, на които им е трудна комуникацията, но когато искате да получите няколко стотин хиляди за имота си е добре да имате адекватна реакция във всяка ситуация. Също така, ако не можете да говорите по време на работа или не можете да връщате обаждания за по-дълъг период от време е добре да дадете повече възможности за предлаганена имота си. Вашият доверен професионалист – брокер ще ви консултира за възможностите които предлага Агенция Европа.

Доника Тенева