•  ЕВРОПА ИМОТИ    Нашата цел е да пестим вашето време, а комуникация ви с нас да бъде улеснена!  Потърсете консултация с брокер от екипа ни:
Търсене
Ние открихме 0 резултати. Искате ли да се зареди резултатите сега?
Търсене
Ние открихме 0 резултати
Резултатите от търсенето

АГЕНЦИИТЕ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Публикувано от diana на ноември 3, 2016
| 0

eksperti-baner-horz


КАКВО СЕ ГУБИ И КАКВО СЕ ПЕЧЕЛИ ПРИ РАБОТА С   АГЕНЦИИТЕ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ


Печели се изгубено време (понякога с месеци), което е пари. Спестяват се пари за скъпите реклами на имота в масмедиите, за водене на безброй телефонни разговори с потенциални клиенти, както и допълнителни разнообразни разходи около предлагането на пазара и намирането на клиент. Всичко това е грижа на агенциите.

Печели се спокойствие и най-важното – чистота и сигурност на сделката. Ще се купи или продаде имот, на който документите са изрядни и за който няма допълнително да се плаща за погасяване на ипотеки, заеми и други финансови задължения.

Губи се определена сума, която представлява възнаграждението на фирмата-посредник.

Всеки трябва сам да реши. Кое е по-изгодно: да се плати комисионна на Агенцията и да има сигурност в чистотата на сделката или разчита на случая без гаранции за успех, с реалната опасност да сгреши в избора, в договарянето, и т.н.

Проблемът има и още една страна.

Преди да се свърже с посредници, клиентът трябва да прецени нещо много важно – с кого да работи. Възможно е да попадне на Агенция с неподготвени в професионално отношение брокери или с некоректни взаимоотношения (има ги и такива на пазара).

– Може да се довери на приятел или познат, който е свързан с такъв вид бизнес или да потърси препоръката на близки, които са ползвали услугите на дадена Агенция и са с добри впечатления от нея.

ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ


Добре е клиентът да предпочете Агенция-посредник по начин, който дава взаимно доверие. Правилно избрана с нея той печели време, средства, спокойствие и сигурност.


НЕОБХОДИМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БРОКЕРА ПРИ ПОКУПКА НА ИМОТ ИЛИ НАЕМАНЕ ПОД НАЕМ


Решили сте да купите имот. Уточнявате вашите желания. Избирете с коя Агенция ще работите. Срещнете се с брокера и договорете правата и задълженията на двете страни за съвместната ви работа. За да сте коректни взаимно, при което са налице условия сделката да се извърши бързо и изгодно, необходимо е предварително да сте уточнили някои важни особености на имота:

При купуване на жилище те са:

  • Местоположението (селище, район, квартал, инфраструктура, и т.н.);
  • Видът на строителството;
  • Състоянието на имота: възможност за козметичен или капитален ремонт, ново строителство – напълно завършено „до ключ“ или след акт 16, и т.н.;
  • Големината: квадратура, брой стаи, взаимно разположение;
  • Размера на цената. Добре е да се каже действително максималната, която сте решили да отделите за тази инвестиция. За брокера това е изключително важна информация, която ориентира в многообразния пазар;
  • Етажност. Някои купувачи поставят условие жилището да не е на първи или последен етаж, други – да не е на висок етаж или да е само на първи етаж. По-претенциозните клиенти имат изисквания и към етажността на сградата;
  • Наличност на самостоятелно дворно място или идеални части от прилежащата към сградата земя;
  • Допълнителни желания: изложение, топлофикация, телефон, асансьор, и др.

При наемане на жилище под наем, освен някои от посочените по-горе изисквания, следва предварително да се уточни какво да е то: обзаведено (непретенциозно или луксозно, с определени екстри, и т.н.), или необзаведено (с или без изисквания към вътрешното състояние).

ДОБРЕ Е ДА СЕ ЗНАЕ


Точната и пълна първоначална информация, подадена на брокера от клиента, допринася за осъществяване на крайната взаимна целбърза и изгодна сделка.