•  ЕВРОПА ИМОТИ    Нашата цел е да пестим вашето време, а комуникация ви с нас да бъде улеснена!  Потърсете консултация с брокер от екипа ни:
Търсене
Ние открихме 0 резултати. Искате ли да се зареди резултатите сега?
Търсене
Ние открихме 0 резултати
Резултатите от търсенето

Преместване в нов дом

Публикувано от diana на декември 18, 2015
| 0

Преместването в нов дом си е истинско житейски преживяване – колкото вълнуващо, толкова и стресиращо. С няколко предварително обмислени стъпки обаче, преместването в нов дом може да протече по-гладко, по-лесно и по-приятно.13667_0

Едно преместване в нов дом може да ви изтощи за дълго време напред. Планирането, опаковането, пренасянето и почистването са трудоемък процес, който става още по-стресиращ, ако сте притиснати от времето. А когато затворите зад гърба си вратата на новото жилище, ви очакват друго предизвикателство – подредбата.Затова, дори да ви се струва маловажно къде е най-добре да подредите кристалните прибори или кухненските съдове, обмислете подробностите предварително. Последното нещо, което ви трябва след тежката работа по преместването в нов дом, е решаването на подобни „фундаментални“ въпроси.
Как да организирате процеса по преместване в нов дом? На първо място обърнете внимание на двете основни дейности при смяна на жилището – опаковането на инвентара от старото и подготовката за живеене в новото.

Преместването обикновено е предварително планирано събитие, така че можете да започнете с опаковането още щом решението бъде взето и преди дори да сте намерили подходящ нов дом. Колкото по-рано поставите началото на процеса по изнасяне, толкова по-спокойни ще бъдете в края му.

Стъпка No 1 при преместването в нов дом – отървете се от излишните вещи

Под излишни вещи разбирайте всичко, което не сте използвали никога или което трябва да се изхвърли. Тук спадат и онези предмети, които просто вече не искате в дома си, но по някаква причина сте запазили в дъното на някой шкаф. Съсредоточавайте вниманието си върху една стая за определен период от време и я разчиствайте до край.

Вероятно при преместването в нов дом ще откриете много вещи, които просто по навик сте пазили с години (дрънкулки, които не харесвате, сервизи, които никога не сте използвали, играчки на порасналите деца). Ако не искате да ги изхвърляте, дарете ги на някой дом за деца, лишени от родителски грижи или на друга социална институция. Бъдете сигурни, че багажът ви за преместването значително ще намалее.

Стъпка No 2 при преместването в нов дом – разчиствайте и опаковайте

Най-добре ще постъпите, ако съчетаете разчистването на отделните стаи от излишните вещи с опаковането на останалите, които смятате да запазите.Естествено става дума за онези, които няма да ви се наложи да ползвате преди преместването в новия дом  (албуми със снимки, книги, стари тетрадки и документи, дрехи за отминал сезон). Запечатайте здраво всеки кашон и го надпишете, за да се ориентирате по-лесно при разопаковането на багажа.
Тъй като през следващите няколко седмици броят на запечатаните кашони ще нараства, още от началото изберете удобно място за сортирането им (за предпочитане в близост до входната врата). Не ги оставяйте разпръснати из цялото жилище, защото това ще ви създаде допълнителен хаос. Но и не ги пренасяйте в новия дом, тъй като и той се нуждае от малко предварителна подготовка.

13667_1

Стъпка No 3 при преместването – подгответе новия дом
Добре, вече сте избрали новия си дом. Ако вие сте първите му обитатели е лесно – преди окончателното ви нанасяне трябва да се направят само някои козметични процедури. Но ако там вече са живели хора, то вероятно ще се нужадае от по-основен ремонт.
Обърнете внимание на електрическите ключове и контактите, на шкафовете и на техниката, без значение дали са ваши или са „наследени“ с жилището. Разходете се из помещенията и си представете разположението на обзавеждането. След като в продължение на няколко седмици старателно сте ги опаковали, представата ви за това как искате да подредите дома си, ще е доста по-ясна.

Инсталирайте надеждна охранителна система и поставете солидна входна врата. Сменете ключалката, защото не знаете на кого са дали ключ хората преди вас. Уплътнете прозорците, прегледайте дограмата, ако имате възможност направете външна изолация. Обмислете методите наПреместване в нов домотопление и охлаждане, както и за  икономията на енергия през сезоните с интензивен разход на електричество.

Помислете за подовото покритие и си спестете повторното разместване на мебелите след нанасянето. Ако сте решили да монтиратеподово отопление , направете го докато помещенията са все още празни. За да не издраскате повърхността при внасянето на по-обемните вещи, покрийте я с постелки и найлони.

Сега е моментът и да приложитеняколкотрика за професионално (пре-)боядисване на стените , без да се притеснявате, че ще нацапате мебелировката. Планирайте няколко дни специално за тази дейност. Помислете зацветовете при оформянето на интериора и за тоналностите, с които да внесете свежест и разнообразие във всяка стая.

Не се отказвайте от магията на домашното осветление и отогледалата . Посъветвайте се с идеите за модерен дом и ги интерпретирайте според собствените си разбирания за стил. Направете преместването в новия си дом приятно изживяване.