•  ЕВРОПА ИМОТИ    Нашата цел е да пестим вашето време, а комуникация ви с нас да бъде улеснена!  Потърсете консултация с брокер от екипа ни:
Търсене
Ние открихме 0 резултати. Искате ли да се зареди резултатите сега?
Търсене
Ние открихме 0 резултати
Резултатите от търсенето

Как да подготвим дома си за оглед?

Публикувано от diana на ноември 17, 2015
| 0

115386_1
1. Светли, чисти и подредени жилища се продават по-лесно
2. Не мислете само за вътрешността на дома, екстериора е също толкова важен
3. Не оставяйте свой отпечатък върху жилището, заложете на по-неутрален външен вид

Продажбата на жилище е сериозна дейност. Това е място, което предстои да бъде внимателно огледано и преценено от бъдещия купувач. За да може всичко да мине добре и да представите имота си по най-добрия начин, трябва да спазите няколко правила.
Първо – жилището ви трябва да бъде добре осветено. Ако осветлението, с което разполагате не е достатъчно – направете ремонт в тази област. Това е едно от основните неща, с които трябва да се съобразите. Една полутъмна къща няма да остави добри впечатления у бъдещите купувачи. Ако огледът е пред деня – погрижете се за прозорците да са чисти и непокрити.
Правило номер 2 – миризми. Огромно въздействие може да се окаже, чрез миризмите в един дом. Сигурно сте чували, че ароматът на прясно изпечен хляб продава. Ако не сте добри в това, просто отстранете неприятните миризми в дома. Хубаво е жилището да има лек характерен аромат, но в никакъв случай нещо натрапчиво.
Третото нещо, на което трябва да обърнете внимание е екстериора. Дори и когато прадавате апартамент – външата среда е от голямо значение. Това създава първото впечатление у купувача, а то често е най-силно.
Избягвайте странни цветове на стени и мебели в дома си, ако смятате да го продавате. Заложете на по-неутрални цветове.
Последното нещо, за което трябва да внимавате, ако искате да продадете бързо имота си, е да няма очевидни ремонти при огледите. Това създава впечатление за бъдещи промени и води към несигурност.

antre-eltablo-predi-sled1

 

 

 

 

 

 

 

 

Поставете се на мястото на Купувача и застанете най-напред например пред вратата на апартамента.
Мръсната и грозна врата няма ли да ви отблъсне още в началото? А колко малко е необходимо – едно измиване или освежаване с боя.

Изчистете навсякъде: в хола, кухнята, банята (придайте й блясък), изхвърлете всички изоставени на терасата непотребни вещи,
подменете избелялата или силно замърсена част от тапета или скъсана от домашния ви любимец, заличете някое петно, което се набива в очи.
Освободете стаите, килера и мазето от излишни вещи. Нека да има простор и въздух. Помещенията “да дишат”. Подменете изгорялата крушка,
за да не е мрачно и тягостно, а светло и уютно. Поправете разваленото кранче, което бавно прецежда капките вода и къса нервите с отчетливия си звук.
Изтъркайте ръждивите петна по мивката, за да не се дразнят сетивата.

Проветрете помещенията. Да изчезнат всякакви миризми. Въдухът да е свеж. Дръпнете завесите и ако времето разрешава, отворете широко прозорците.
Слънцето да нахлуе във вашето жилище и всеки да види колко то е топло и приятно. Ако е вечер, не щадете електричеството.
Нека навсякъде да е светло. Цветовете изпъкват, домът става по-уютен и гостоприемен.
Това въздейства на подсъзнанието и положителното решение на Купувача идва от само себе си.

Ако имате дворно място, добре е да се направи почистване от избуяли плевели и храсталаци,
се отстранят всички изхвърлени или довлечени от ветровете ненужни предмети, и т.н.

Когато се осъществява оглед, постарайте се в жилището да не е цялото семейство (понякога то е доста многолюдно).
При много хора Купувачът има чувството, че пречи и предпочита да си тръгне бързо.

Добре е показването на имота да започне от най-неуютното помещение и да завърши в най-прекрасната стая.
Това оказва огромен психологичен ефект.71085938_2_585x461_remont-na-vhod-i-apartamenti-snimki