•  ЕВРОПА ИМОТИ    Нашата цел е да пестим вашето време, а комуникация ви с нас да бъде улеснена!  Потърсете консултация с брокер от екипа ни:
Търсене
Ние открихме 0 резултати. Искате ли да се зареди резултатите сега?
Търсене
Ние открихме 0 резултати
Резултатите от търсенето

Как да поддържаме дома си чист и свеж?

Публикувано от diana на октомври 21, 2015
| 0
Един чист дом е един щастлив дом. Вкъщи е изключително важно въздухът да е чист и атмосферата приятна, но проветряването не е достатъчно. Особено ако живеем в градска среда и сравнително малък апартамент

2110898925.jpg

Обикновенно говорим за замърсяването на въздуха като външен фактор, но рядко се замисляме за този, който дишаме в домовете си. Истината е, че този вкъщи може да бъде по-вреден от този навън. Как да поддържаме атмосферата свежа и благоприятна у дома? Съществуват ли методи, позволяващи ни без особени усилия да осигуряваме чистота в модерния дом?

Азалия, фикус, алое вера или растенията, пречистващи въздуха у дома…подбрахме растения, които придават свежест и чистота на дома#Край на пушенето вкъщи

Най-честото замърсяване на домашния въздух в повечето домове е от цигареният дим. Той съдържа повече от 4000 химикали, повечето от които доказано вредни. Пасивното пушене също повишава риска от респираторни и ушни инфекции, астма, рак.

#Намалете употребата на химикали в затворени помещения

Не използвате аерозолни спрейове – дезодоранти, спрейове за коса, препарати за чистене на килими, за полиране на мебелите и освежители за въздух. Залагайте на леки препарати за чистене с натурални аромати.

#Отделете тоалетката на вашия домашен любимец далеч от общите помещения

Обичаме своите четириноги приятели, но изпарения от техните изпражнения могат да бъдат опасни за нашето здраве.

#Не прекалявайте с паленето на свещи и/или камина

Препоръчително е да минимизирате или да прекратите всякаква употреба на аерозоли и изкуствени арома, маскиращи миризмите в дома. Не отричаме колко приятно е от време на време да си запaлим ароматизиранa свещ или пръчицa, но уверете се, че съдържат естествен парфюм.

#Редовно сменяйте покривките и спалното бельо

Акарите и плесените обичат влагата. Поддържането на влажност между 30 и 50% помага да контролирате и тях и други алергени

#Проветрявайте редовно и след това не забравяйте да затворите добре прозорците, за да не влизат външни миризми.

И не на последно място, препоръчваме да заложите на #пречистител на въздух, който ще допринесе за чистотата на атмосферата у дома.

Също така ви насърчаваме да приветствате природата в дома си – всяка стая е по-хубава с някакво растение.